REVIJALNA TRKA ZA ČASNI KRST: U Kladovu plivala 22 učesnika, za sve njih simbolične nagrade

S.M.J.

19. 01. 2021. u 14:17

NA SUNČANOJ plaži u Kladovu i ovog Bogojavljenja ni temperatura u minisu, ali ni aktuelna pandemija virusa korona nisu omeli plivanje za Časni krst. Tradicionalnu Bogojavljensku trku, ove godine revijalnu, organizovali su sami učesnici koji su do Časnog krsta doplivali zajedno. Među odvažnim učesnicima Bogojavljenskog plivanja na Dunavu po 18. put bila je i Svetlana Vuković (54) pobednica trke 2018. godine.

РЕВИЈАЛНА ТРКА ЗА ЧАСНИ КРСТ: У Кладову пливала 22 учесника, за све њих симболичне награде

Foto: Branislav Barbatesković

-Svi su oni ove godine pobednici i sve njih smo i nagradili simboličnim nagradama. Tradicija je nastavljena, a uslove su diktirale prilike – kaže protonamesnik Dejan Pajić, arhijerejski namesnik ključki.

Već po tradiciji plivačima je  zlatara "Auro" darivala ikone i medalje. Ovogodišnja trka do Časnog krsta od prethodnih se razlikuje po tome što je počela sa gradske plaže, za razliku od ranijih 20 trka koje su organizovane na stazi dugoj 33 metra skokom u Dunav sa palube broda “Đerdap”.

-Izostala je  takmičarska atmosfera pa su svi učesnici  pobednici jer nisu dozvolili da se tradicija prekine - rekao je Aleksandar Babucić, višestruki učesnik i jedan od  pobednika  Bogojavljenske trke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!