PREDSTOJI SVEOBUHVATNO UREĐENJE SREMSKIH KARLOVACA: I privatnim objektima nove fasade

Z. GRUMIĆ

13. 01. 2021. u 21:35

SREDINOM ove godine počeće sveobuhvatno uređenje centra Sremskih Karlovaca kao i rekonstrukcija fasada privatnih objekata koji imaju izuzetan kulturno-istorijski značaj, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje posete toj Opštini.

ПРЕДСТОЈИ СВЕОБУХВАТНО УРЕЂЕЊЕ СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА: И приватним објектима нове фасаде

Foto: N. Fifić

Mirović je obišao i završne radove na sanaciji i restauraciji fasada Sabornog hrama Svetog oca Nikolaja i Patrijaršijskog dvora.

- Dogovorili smo se da nastavimo rekonstrukciju fasada i drugih objekata na Trgu Branka Radičevića. U ovom trenutku imamo 19 projekata sa građevinskom dozvolom – izjavio je Mirović novinarima i podsetio o na to da je Pokrajinska vlada pre dve godine formirala budžetski Fond za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, radi očuvanja i obnove kulturno-istorijskog nasleđa.

Predsednik Pokrajinske vlade je dodao da je, na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića, u planu i obnova državnog puta koji ide kroz Sremske Karlovce.

Posle sastanka u zgradi karlovačkog „Magistrata“ sa Aleksandrom Stojkečićem, predsednikom Opštine, Mirović je razgovarao i sa episkopom sremskim Vasilijem, koji je zahvalio predsedniku Pokrajinske vlade i drugima koji su doprineli obnovi jednog od naših najlepših hramova.

- Ovim činom odajemo počast svima onima koji su dali doprinos unapređenju Sremskih Karlovaca, njegovoj duhovnosti i kulturi - rekao je vladika Vasilije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)