OTKRIVANJE ZANIMLJIVOG SVETA ZBIRKE: U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog dostupni zadaci za najmlađu publiku

Lj.P.

12. 01. 2021. u 17:33

U SPOMEN-zbirci Pavla Beljanskog najmlađoj publici će biti dostupni zadaci iz publikacije „U susret rođendanu“. Uz pomoć pitalica, rebusa i ukrštenica, u Spomen-zbirci ili kod kuće, deca će moći da otkrivaju zanimljiv svet zbirke koju je Pavle Beljanski poklonio Novom Sadu.

ОТКРИВАЊЕ ЗАНИМЉИВОГ СВЕТА ЗБИРКЕ: У Спомен-збирци Павла Бељанског доступни задаци за најмлађу публику

Foto: SZPB

Saznanja o kolekcionaru i njegovoj kolekciji umetničkih dela na taj način postaju još dostupnija najmlađim posetiocima, te podstiču njihovu radoznalost i motivisanost za dalja istraživanja. Kreativne aktivnosti usmerene su na ličnost darodavca, kolekcionarstvo, poklon kao pojam darivanja, proslavu rođendana.

Zadaci koji će biti ponuđeni deci predstavljaće u isto vreme i izazov za priključivanje proslavi šezdeset godina od otvaranja muzeja. Svaki rad na temu sakupljanja poklonjen „čika Paji“, ujedno je i ulaznica za rođendansku žurku zakazanu za leto 2021. godine.

Foto: SZPB

 

Poštujući epidemiološke mere, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog će biti otvorena od srede do nedelje od 10 do 18 časova, četvrtkom od 13 do 21 čas, uz poštovanje ograničenja broja posetilaca. Muzej zadržava pravo izmene ili odlaganja najavljene programske šeme, u skladu s propisanim merama i trenutnom epidemiološkom situacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a