VETAR SRUŠIO INFO-TABLU NA BREGU: Nova mapa Vršačkih planina biće postavljena kod Staze zdravlja

J. J. Baljak

11. 01. 2021. u 17:20

ORKANSKI vetar, koji je pre više od mesec dana duvao u Vršcu, po ko zna koji put je srušio ogromnu drvenu tablu sa mapom Vršačkih planina, koja je godinama stajala na platou kod Slaviše, sa desne strane puta ka Vršačkoj kuli.

ВЕТАР СРУШИО ИНФО-ТАБЛУ НА БРЕГУ: Нова мапа Вршачких планина биће постављена код Стазе здравља

Foto: Grad Vršac

JKP „Drugi oktobar“ ju je, kao staralac ovog zaštićenog područja, do sada uvek popravljao i vraćao na isto mesto, a sada su rešili da naprave novu, mnogo jaču drvenu konstrukciju, koja će biti postavljena na drugom mestu.

- Na poljani, na kojoj je godinama stajala, ova tabla je bila izložena jakim udarima vetra, koji su je više puta rušili. Kako bismo to izbegli, novu tablu ćemo postaviti u zavetrini, na ulazu u Stazu zdravlja, ali tako da bude vidljiva i sa asfaltnog puta – kaže Dragana Šipoš, šef službe zelenila JKP „Drugi oktobar“.

Dimenzije table su ostale iste – 3,9 metara širine i 1,7 metara visine. Pripremljeno je i novo idejno rešenje same mape, na kojoj su, inače, prikazane Vršačke planine, sa ucrtanim svim bitnim tačkama i prikazanim stepenima zaštite (na ovoj ravničarskoj lepotici prisutni su prvi i drugi stepen zaštite).

Kako nam je rečeno, nova tabla će biti postavljena čim vremenski uslovi to budu dozvolili, s obzirom na to da je predviđeno da ona bude ubetonirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)