BEZ STRUJE 200 DOMAĆINSTAVA: Sneg ostavio brojna novovaroška sela bez električne energije

A. Rovčanin

11. 01. 2021. u 15:48

TOKOM protekle noći u novovaroškom kraju za kratko vreme palo je tridesetak centimetara novog snega i sada ga ima do pola metra.

БЕЗ СТРУЈЕ 200 ДОМАЋИНСТАВА: Снег оставио бројна нововарошка села без електричне енергије

Foto: A. R.

Neprohodni su mnogi seoski putevi, a bez struje je oko 200 domaćinstava. Na magistralnim i regionalnim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano. U blokadi je  jedino regionalni put Kokin Brod – Jasenovo zbog kvara na kamionu- čistaču koji ga održava.


-Većina lokalnih saobraćajnica biće danas, eventualno sutra osposobljena za saobraćaj. Sva raspoloživa mehanizacija je od jutros na terenu, a u čišćenju pomažu i meštani sa traktorima i vozama. Srećom sneg je pršteći i lako se čisti, a prestale su i padavine.
Problem je što u pojedinim mesnim zajednicama, poput Jasenova, nema puno raspoložive mehanizacije koja bi pomogla u čišćenju. Na teritoriji grada očišćene su najprometnije saobraćajnice i trenutno se čiste bočne i strme ulice, za šta samo angažovali lakšu mehanizaciju - kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Tokom sinošnje mećave bez struje je ostalo i više sela, a problema ima i na teritoriji grada. Na više mesta pokidani su elektrovodovi na koja su pala stabla drveća.

-Struju trenutno nemaju naselje Voćnjak i deo turističke zone na Babića brdu prema Batakovićima, kao i sela Vraneša, Amzići, Drmanovići i Miševići. Električari su na terenu pa očekujemo da će problem biti rešen do kraja dana - kaže Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)