„BUDITE SIGURNI DA PROSLAVA NEĆE BITI“: Poruka gradonačelnika Leskovca ugostiteljima u ovom gradu

I. Mitić

30. 12. 2020. u 14:58

BUDITE sigurni da će inspekcija, policija i svi nadležni organi učiniti sve da se proslave Nove godine ne organizuju.

„БУДИТЕ СИГУРНИ ДА ПРОСЛАВА НЕЋЕ БИТИ“: Порука градоначелника Лесковца угоститељима у овом граду

Foto: I.Mitić

Apelujem na sve građane, a naročito na mlađe sugrađane, da se uzdrže od većih okupljanja i organizovanja privatnih proslava kao i na restorane koji su najavili zabave u novogodišnjoj noći - da to ne čine – poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je podsetio na odluku republičkih organa i istakao da pandemija virusa korona ne dozvoljava raskošne proslave, uz poziv Leskovčanima da predstojeću Novu godinu dočekaju u krugu svoje porodice.

Trenutna epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna. Iako postoji trend pada broja novoobolelih osoba, procenat pozitivnosti je visok.

- Prošireni kapaciteti kovid bolnice su i dalje u funkciji. I kovid ambulante Doma zdravlja rade sa povećanim brojem ekipa što ukazuje da i dalje nismo u situaciji smanjenog rizika od infekcije. Zato i apelujemo na građane da im i tokom novogodišnjih praznika oprez i zdravlje budu na prvom mestu – kazala je dr Aleksandra Nikolić, direktorka leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Na sednici Štaba za vanredne situacije je naglašeno da je prethodna sedmica pokazala da poštovanje mera daje rezultate, ali da to ne znači da ima prostora za opuštanje i neodgovorno ponašanje.

U minulih 15 dana u gradu na Veternici su registrovane 723 novozaražene osobe, a u kovid ambulanti je pregledano više od 4.000 pacijenata. U bolnici se trenutno leče 153 osobe. Na respiratoru je šest, a na terapiji kiseonikom 101 pacijent. U više zdrastvene ustanove upućene su tri osobe, a smrtnih ishoda, u poslednja 24 časa, nije bilo. Opaki virus je od sredine decembra u leskovačkoj kovid bolnici odneo 25 života.  

                                            

STIŽU PRVE VAKCINE

Iz Beograda je u Leskovac upućeno prvih stotinu vakcina protiv Kovida 19. One su namenjene korisnicima ovdašnje Ustanove za odrasle i starije, a očekuje se da vakcinacija protiv opakog virusa počne već sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)