SKANDAL U VRŠCU: Vandali neprimereno išarali spomenik Jovanu Steriji Popoviću!

J. J. BALjAK

17. 12. 2020. u 17:44

SPOMENIK Jovanu Steriji Popoviću, koji se nalazi na Pozorišnom trgu u Vršcu – oskrnavljen je!

СКАНДАЛ У ВРШЦУ: Вандали непримерено ишарали споменик Јовану Стерији Поповићу!

Foto: J.J. Baljak

Vandali su sprejom išarali mermerni postament i na samom spomeniku slavnom piscu i komediografu iscrtali neprimereni sadržaj uz pogrdnu poruku, što je pravi skandal.

- Smatram da je to sve organizovano, jer su i na Sterijinom spomeniku u Gradskom parku prešarana slova sa njegovim imenom. Kao da su se vandali okomili na našeg najslavnijeg sugrađanina – kivan je vršački novinar Ivan Babić, koji je pre samo nekoliko meseci osnovao pesničku nagradu sa Sterijinim imenom.

Kako nezvanično saznajemo, na zgradama i privatnim kućama koje okružuju Pozorišni trg, kao i na NP „Sterija“, ne postoje sigurnosne kamere, pa nije moguće na taj način identifikovati počinioce.

Vrščani svakako traže od nadležnih da što pre pronađu i sankcionišu počinioce, jer Sterija nije zaslužio da se mlađe generacije ovako ophode prema njemu.

Ovaj spomenik je, inače, napravio poznati srpski vajar Jovan Soldatović 1981. godine. Prvobitno je stajao na promenadi u Ruskom parku, a pre desetak godina je premešten na novoizgrađeni Pozorišni trg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna