EPIDEMIJA U RUDNIČKO- TAKOVSKOM KRAJU: Još 28 novoobolelih, hospitalizovano 39 pacijenata

M. B.

10. 12. 2020. u 14:00

PREMA najnovijem zvaničnom izveštaju, u Rudničko-takovskom kraju, registrovano je još 28 osoba, potvrđeno pozitivnih na kovid-19 po rezultatima svih obavljenih testiranja u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО- ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 28 новооболелих, хоспитализовано 39 пацијената

Foto M. B.

Trenutno, ovaj kraj po zvaničnim izveštajima beleži prisustvo korona virusa kod ukupno 771 osobe, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije.

- Od tog broja, njih 236 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Sada, hospitalizovano je 39 pacijenata iz ovog kraja pozitivnih na korona virus, njih 33 u milanovačkoj Opštoj bolnici, ostali u drugim medicinskim ustanovama, dok se svi drugi, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekarskih timova Doma zdravlja. U Kovid ambulanti, juče je obavljeno 289 pregleda, urađeno 59 antigenskih testova, uzeto 15 nazofaringealnih briseva – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 857, uz 40 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade