NOVIH 49 ZARAŽENIH: U Rudničko-takovskom kraju od početka epidemije registrovano 589 pozitivnih na virus korona

M.B.

04. 12. 2020. u 15:20

PREMA najnovijem zvaničnom izveštaju, u Rudničko-takovskom kraju kovid-19 potvrđen je kod još 49 osoba. Podsetimo, po našem prethodnom današnjem izveštavanju, još dvoje pacijenata je, nažalost, preminulo na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 časa.

НОВИХ 49 ЗАРАЖЕНИХ: У Рудничко-таковском крају од почетка епидемије регистровано 589 позитивних на вирус корона

Foto: M.B.

Ukupan broj zaraženih korona virusom u ovom kraju, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije je 589.

- Od tog broja, njih 177 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 59 pacijenata, većinom u ovdašnjoj Opštoj bolnici, ostali u drugim medicinskim ustanovama, dok se svi ostali, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekarskih timova Doma zdravlja – izjavio je v. d. direktora ovog Doma dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti, juče (3. decembar) pregledano je ukupno 249 osoba koje su se prijavile sa sumnjom na korona virus, urađena su dva serološka testa i 53 antigenska, uzeto 14 nazofaringealnih briseva. Toj ambulanti će od 7. decembra radno vreme biti produženo do 22 časa, kako radnim danima, tako vikendima i praznicima, sa po tri lekara u dve smene.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 793, uz 34 smrtna ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024