PREMINUO DOKTOR BOJAN PECIĆ: LJudi ostavljaju stotine poruka saučešća - "tuga do neba, napustio nas je najbolji"

S. B.

03. 12. 2020. u 12:57

DR Bojan Pecić(62), dugogodišnji načelnik Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku i jedan od najuvaženijih lekara u ovom gradu, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragajevac, saznaju "Novosti".

ПРЕМИНУО ДОКТОР БОЈАН ПЕЦИЋ: Људи остављају стотине порука саучешћа - туга до неба, напустио нас је најбољи

Foto: S. Babović

Do juče je prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, zabeleženo 67 smrtnih slučajeva u Rasinskom okrugu,koji se dovode u vezu sa KOVID infekcijom. Odlazak poznatog pedijatra, svedoče sagovornici "Novosti", veliki je gubitak za ceo Trstenik.

Dr Pecić je celu profesionalnu karijeru posvetio lečenju najmlađih Trsteničana. Rođen je u Vrnjačkoj Banji, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Trsteniku.Diplomu Medicinskog fakulteta u Kragujevcu stekao je 1984.godine, a već naredne, počeo da radi u Domu zdravlja "dr Sava Stanojević". Specijalističke studije iz oblasti pedijatrije završio je 2003.godine. Sahrana dr Pecića biće sutra u 11 sati na Čairskom groblju.

Foto: S. Babović

 

- Bio je izuzetan stručnjak, čovek i kolega - kaže za "Novosti" dr Žaklina Ristić, direktorka DZ u Trsteniku.

- 35 godina radio je u ovoj ustanovi, još samo par godina mu je ostalo od penzije. Ovo je težak trenutak za porodicu, prijatelje, sve koji su ga znali, ali i ceo Trstenik.

VANREDNA SITUACIJA VEĆ DVA MESECA

U Trsteniku je od 30.septembra na snazi odluka o uvođenju vanredne situacije.U KOVID ambulanti je tokom novembra zabeleženo oko 3.500 pregleda, a juče-210.Od početka epidemije, virus korona potrvđen je kod 849 lica.

Koliko za dr Pecićem žali grad najbolje svedoči na stotine poruka neverice na društvenim mrežama.

- Neće više biti takvih,kao što je naš dr Bojan, Dobri doktore, ljudino, veliki gubitak, Čovek i lekar za primer, Tuga do neba, napustio nas je najbolji - samo su neke od potresnih poruka Trsteničana.

Povodom smrti omiljenog lekara oglasila se i Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Foto: S. Babović

 

- Danas je tužan dan za Trsteničane. Napustio nas je pedijatar, divan čovek i omiljeni lekar. Neka mu je većna slava i hvala! Najiskrenije saučešće porodici - napisala je na svom fejsbuk profilu Milena Turk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života