HOSPITALIZOVANO 65 OSOBA: Na pedijatriji zrenjaninske bolnice smešteno 40 pacijenata

B.G.

25. 11. 2020. u 09:35

KAKO je potvrdio dr Igor Kitaresku, vd direktora Opšte bolnice "dr Đorđe Joanović" u Zrenjaninu, u toku samo jednog dana, za 24 časa, u tri ambulante Infektivnog odeljenja pregledano je 225 pacijenata i trenutno je hospitalizovano 65 lica, pozitivnih na Covid 19.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 65 ОСОБА: На педијатрији зрењанинске болнице смештено 40 пацијената

Foto: B. Marčeta

Od tog broja, 40 pacijenata smešteno je na odeljenju pedijatrije, dok je 25 na Infektivnom odeljenju, a u cilju poboljšanja veoma komplikovane situacije, intenzivno se radi na osposobljavanju zgrade stare hirurgije, koja će takođe biti Covid odeljenje sa 85 novih postelja.. Situacija je teška i radimo na tome da što pre osposobimo zgradu stare hirurgije koja bi u narednih 24 sata trebalo da se stavi u funkciju sa 85 novih postelja.


Specijalna bolnica za rehabilitaciju, Rusanda u selu Melenci, jednim delom, takođe je pretvorena u Covid bolnicu, gde su smešteni bolesnici sa lakšom kliničkom slikom.
U zrenjaninskoj bolnici, među obolelima od korona virusa je i 65 zdravstvenih radnika, od kojih je 15 lekara i za sada, svi su van životne opasnosti, a dvoje je na bolničkom lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)