REKORDNIH 216 NOVIH SLUČAJEVA KORONE Raste broj zaraženih u Kolubarskom okrugu

B. PUZOVIĆ

19. 11. 2020. u 14:22

NA području Kolubarskog okruga zabeleženo je rekordnih 216 novih slučajeva zaraze korona virusom!

РЕКОРДНИХ 216 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА КОРОНЕ Расте број заражених у Колубарском округу

Foto DZ Valjevo

Najviše novozaraženih od korone – 120 je u Valjevu, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.


U ostalim lokalnim samoupravama Kolubarskog okruga, najviše novih slučajeva je u Ljigu, gde je još 35 građana pozitivno na korona virus, sledi Ub sa 24, Mionica 19, te Lajkovac i Osečina sa po devet.

Na lečenju u Opštoj bolnici u Valjevu je 103 pacijenta obolela od kovida 19 – među njima 78 iz grada na Kolubari, po sedam iz Ljiga i Mionice, pet iz Uba, četiri iz Osečine i dva iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji je 1.726 žitelja Kolubarskog okruga – 1.300 Valjevaca, 145 Ljižana, 116 Mioničana, 74 Ubljana, 62 Lajkovčana i 29 u Osečini.

U Opštoj bolnici Valjevo kapaciteti za smeštaj obolelih od kovida 19 preostalo je još samo desetak kreveta! Uz to, valjevskoj bolnici nedostaju i kadrovi, ali i kapaciteti za terapiju kiseonikom. Stanje otežava i to što je u Valjevu od kovida 19 obolelo 56 lekara i medicinskog osoblja, a 11 je u kućnoj izolaciji zbog kontakata sa osobama kod kojih je test na korona virus bio pozitivan.

- Kovid odeljenja moguće je proširiti, ali su potrebni kadrovi i dodatni kapaciteti za kiseoničnu terapiju – rekao je direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić. - U Valjevu je, što se tiče epidemije korona virusa, situacija alarmantna, zato je potrebno da se svi uzbiljimo i pridržavamo epidemioloških mera, kako bi pomogli ne samo sebi, već i zdravstvenom sistemu, da ne bi došlo do njegovog kolapsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a