KAZNE OD PET DO 300.000 DINARA: U Kraljevu rigorozne kontrole mera protiv širenja zaraze

G. Ćirović

19. 11. 2020. u 14:00

Kao i prethodna dva dana i noći, komunalna inspekcija i komunalna milicija u Kraljevu i u narednom periodu nastaviće rigoroznu kontrolu mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Uredbom Vlade Republike Srbije, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

КАЗНЕ ОД ПЕТ ДО 300.000 ДИНАРА: У Краљеву ригорозне контроле мера против ширења заразе

Foto: G. Š.

Ovo je saopštio kraljevački Gradski krizni štab dodajući da je sprovođenje epidemioloških mera kontrolisano u ugostiteljskim objekatima u užem gradskom jezgru i široj gradskoj zoni, kao i u gradskom i taksi prevozu, tržnim centrima i maloprodajnim trgovinskim objektima.

Foto: G. Š.

Apelujući još jednom na Kraljevčane da poštuju epidemiološke mere i preporuke, iz Gradskog štaba podsećaju da su za prekršioce predviđene visoke novčane kazne od pet, pa čak do 300.000 dinara, ko i da su pripadnici komunalne inspekcije i komunalne milicije ovlašćeni da podnesu krivične prijave protiv prekršioca, da nalože da se isprazni prostor u kome je došlo do kršenja mera, kao i da zabrane obavljanje delatnosti.

Foto: G. Š.

A, u sklopu mera protiv širenja epidemije, dodaje se u saopštenju, ovdašnji poverenici civilne zaštite su u noći između srede i četvrtka dezinfikovali javne površine – gradske ulice, trgove, kao i prostore ispred restorana, pošta, banaka.

U jutarnjim satima pripadnici JKP „Čistoća“ dezinfikovali su prostor oko Kovid ambulante, Kovid bolnice, kao i Gerontološkog centra i Specijalne bolnice „Agens“ u Mataruškoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)