REŠEN PROBLEM PARKIRANJA KOD NIŠKE "KRIVE LIVADE": Uređena staza i obeleženo 18 parking mesta (FOTO)

J.Ć.

09. 11. 2020. u 14:07

PARKIRANjE „na četiri migavca“ na kolovozu i vanpijačna prodaja na trotoaru kod pijace „Krive livade“ odlazi u prošlost. Na predlog građana koji žive u ovom delu grada uređen je parking i staza za pešake.

РЕШЕН ПРОБЛЕМ ПАРКИРАЊА КОД НИШКЕ КРИВЕ ЛИВАДЕ:  Уређена стаза и обележено 18 паркинг места (ФОТО)

Foto: J.Ć.

- Na ovaj način obezbeđeno je 18 parking mesta, što će doprineti bezbednijem saobraćaju i većem komunalnom redu u ovom delu Bulevara Nemanjića, koji je bio narušen ranijih godina. Od 18 obeleženih parking mesta, jedno je za osobe sa invaliditetom – kaže pr „Parking servisa“ Jelena Nešić. Dodaje i da nema više prodavaca koji su nudili svoje proizvode „na trotoaru“, počev od povrća i voća do raznih sitnica.

Foto: J.Ć.

 

- Problem je posebno bio izražen i u saobraćajnom špicu kada se ljudi vraćaju sa posla i tada nastaje zagušenje u saobraćaju. Sada više nema nepropisno parkiranih automobila, pa ceo prostor izgleda uređenije. Kako bi što veći broj građana mogao da koristi parking mesta parkiranje će biti pod naplatom, koja počinje u ponedeljak, 09. novembra – ističe.

Parking mesta će pripadati crvenoj zoni, što znači da je parking ograničen na dva sata. Cena za prvi čas parkiranja iznosi 50 dinara, a za drugi 150 dinara. Plaćanje parkiranja vrši se slanjem SMS-a na broj 9181.

Foto: J.Ć.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!