EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Preminula pacijentkinja iz Trstenika, zaraženo još 47 ljudi

S. BABOVIĆ

08. 11. 2020. u 13:49

PACIJENTKINjA iz Trstenika kod koje je bio potvrđen virus korona poslednja je žrtva epidemije u Rasinskom okrugu, gde je prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac registrovano još 47 inficiranih.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Преминула пацијенткиња из Трстеника, заражено још 47 људи

Foto: S. Babović

Ovo je 57-i smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa KOVID infekcijom u okrugu.

Među novobolelima je najviše lica iz Kruševca-26.U Aleksandrovcu je potvrđeno još 10 inficiranih, u Trsteniku osam, dok je kod tri lica u Varvarinu takođe potvrđen virus.Još kod dva učenika u Kruševcu je registrovan virus korona,pa je tako sada bilans epidemije od početka školeske godine 27 obolelih učenika(10 u Aleksandrovcu,9 u Kruševcu, šest u Trsteniku i dva u Ćićevcu),a među inficiranima je i sedam prosvetnih radnika iz okruga.

Foto: S. Babović

Od početka epidemije na teritoriji Rasinskog okruga potvrđeno je 2.185 slučajeva virusa korona,od čega 1.162 u Kruševcu,453 u Aleksandrovcu, 283 u Trsteniku i 123 u Brusu.U Varvarinu je do sada potvrđen virus kod 93 lica, a u Ćićevcu-71.

Pored poslednjim podacima ZZJZ Krušecac, na Infektivnom odeljenju bolnice leči se 60 pacijenata, dok je pod zdravstvenim nadzorom 5.750 lica. Izlečeni se smatra 1.561 pacijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!