OD KORONE OBOLELO 10 MEDICINSKIH RADNIKA U BORU: Zaražena i jedna trudnica, svi su u samoizolaciji

V. Đ.

08. 11. 2020. u 11:34

DR VESNA Radosavljević, direktorica Doma zdravlja Bor je istakla da je od virusa korona obolelo 10 zdravstvenih radnika sa Odelenja pedijatrije u toj medicinskoj ustanovi.

ОД КОРОНЕ ОБОЛЕЛО 10 МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА У БОРУ: Заражена и једна трудница, сви су у самоизолацији

Foto D. Milovanović

- Od ovog broja, četiri je doktora, pet medicinskih sestara i jedan zdravstveni radnik. Oni su se u roku od dva dana svi javili sa simptomima. To je, pomalo, zdravstveno i epidemiološki, bilo nejasno, jer mi radimo epidemiološku anketu i proveravali smo i to nije od pacijenata, jer je do sada 14 dece ukupno zaraženo, tako da je verovatno neki kontakt između. Rešili smo da celu službu testiramo i njih 17 čeka rezultate. Svi ovi radnici su sa blažom kliničkom slikom, sa blagim simtomima i svi su u kućnoj izolaciji – kazala je dr Radosavljević.

Od ukupnog broja pozitivnih na virus korona, od ove bolesti je obolela i jedna trudnica. U Opštoj bolnici Bor je osam zdravstvenih radnika pozitivno na virus korona i svi su u samoizolaciji.

- Trudnica koja je zaražena koronom je u kućnoj izolaciji, imala je blaže simptome, na terapiji je i dobro se oseća. Kada je stigao rezultat testa ona tada više i nije imala simptome – rekla je dr Stankulić.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora ukupno je 500 pozitivnih na virus korona. Izlečeno je njih 326, dok je 10 preminulo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu