SEDAM NOVOBOLELIH: U Jablaničkom okrugu raste broj novih slučajeva infekcije

I.M.

29. 10. 2020. u 17:39

СЕДАМ НОВОБОЛЕЛИХ: У Јабланичком округу расте број нових случајева инфекције

Foto; I.Mitić

POSLEDNJI izveštaj leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) nije ni malo ohrabrujući kada je reč o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Jablaničkog okruga.

U poslednja 24 časa registrovano je sedam slučajeva novog oboljevanja među 45 uzorkovanih osoba od kojih je 27 testirano u Leskovcu.

U ovom gradu virusom su inficirane četiri osobe, dve u Vlasotincu, a jedna u Lebanu. Radi se o pet zaposlenih, jednoj nezaposlenoj osobi i o jednom penzioneru. Trenutno se čekaju rezultati za 61 pacijenta koji su, prethodnih dana, uzorkovani u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Među dva pacijenta u Vlasotincu, kod kojih je potvrđena infekcije opakim virusom, je i jedan zdravstveni radnik ovdašnjeg Doma zdravlja. Vlasotinački Štab za vanredne situacije je ponovio apel građanima da se pridržavaju svih propisanih mera kako bi se suzbila epidemija. Od građana se posebno očekuje da prilikom predstojećih Zadušnica i obeležavanja slava okupljanja svedu na najužu porodicu.

Epidemiolozi i lekari ukazuju na to da se povećava broj pregleda u kovid ambulantama kao i broj pacijenata sa indikacijama za testiranje na virus, pa se predviđa da će broj novoregistrovanih slučajeva zaraze i dalje da raste.

Zbog toga se apeluje na sve da se strogo pridržavaju protivepidemijskih mera. Da nose zaštine maske, i na otvorenom prostoru, i da vode računa o higijeni ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)