UKLANJAJU RUGLO POD PANČIĆEM: Na Kopaoniku nastavljeno rušenje nelegalno izgrađenog objekta

M.N.

28. 10. 2020. u 16:26

NAKON godinu dana pauze, na Kopaoniku je nastavljeno rušenje nelegalnog objekta koji je pre tri godine, na lokaciji Suvo rudište, nedaleko od mauzoleja Josifu Pančiću, izgradila Snežana Mitković iz Smedereva.

УКЛАЊАЈУ РУГЛО ПОД ПАНЧИЋЕМ: На Копаонику настављено рушење нелегално изграђеног објекта

Foto: Arhiva VN

 Ukanjanje ovog objekta, koje je naložila republička građevinska inspekcija, započelo je u oktobru prošle godine kada je investitorka skinula krov i PVC-stolariju.

Divlji objekat na Pančićevom vrhu dugo je bio u žiži javnosti, jer se investitorka oglušivala na sva renja i zahteve da zaustavi gradnju, a potom i da ukloni objekat koji je izgrađen na mestu gde nije dovoljena nikakva gradnja. Investitorka je svojevremeno od opštine Brus dobila dozvolu da na istom mestu izgradi montažno - demontažni ski-bife površine 250 kvadrata, a ona je izgradila “betonski kolos” sa tri sprata površine više od 1.000 kvadrata.

Foto: Arhiva VN

U avgustu prošle godine inspekcija je pokušala da sruši ovaj objekat, ali su se inspektori odmah povukli, jer nisu dobili asistenciju policije. Ministarka građevina Zorana Mihajlović i ministar policije Nebojša Stefanović tada su izjavili da se zakon mora poštovati i da će sporni objekat biti uklonjen.

Na Kopaoniku svi veruju da Snežana Mitković, prema nezvaničnim informacijama vlasnica kioska u Smederevu, nije pravi investitor i da iza nje stoje mnogo moćniji ljudi. Ne zna se da li ovih dana rušenje realizuje investitorka ili je mehanizaciju i qudstvo anga`ovala dr`ava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024