EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA KRAJNJE NEPOVOLJNA: Raste broj zaraženih u Pčinjskom okrugu, situaciju komplikuju porodične "mini epidemije"

J. S.

23. 10. 2020. u 09:47

TRENUTNA epidemiološka situacija u Vranju, kao i u opštinama Bujanovac i Preševo je krajnje „nepovoljna“, kaže za Novosti epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА КРАЈЊЕ НЕПОВОЉНА: Расте број заражених у Пчињском округу, ситуацију компликују породичне мини епидемије

D. Ristić

Prema njegovim rečima postoje takozvane porodične mini epidemije, kao i mini epidemije u kolektivima.

S obzirom da se u poslednjih desetak dana procenat zaraženih u odnosu na testirane kreće od 20 pa do 38 procenata , to čini situaciju „nepovoljnom“ .

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 62 uzorka, 17 je pozitivno na koronavirus, od kojih pet iz Vranja, 9 iz Preševa i po jedan iz Bujanovca, Vladičinog Hana i Bosilegrada.

U kovid bolnici  hospitalizovano je 29 pacijenata, od kojih je 15 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku 7. Primljen je jedan pacijent, otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan u Beograd. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 151.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljen je 101 pregled, a ukupan broj prvih pregleda je 43.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista