SNIMANJE ZUBA OD SADA U LAPLJEM SELU: Opština Gračanica donirala savremeni ortopan aparat Domu zdravlja Gračanica

D.Z.

16. 10. 2020. u 15:40

OPŠTINA Gračanica donirala je danas posredstvom odeljenja za zdravstvo savremeni ortopan aparat Domu zdravlja Gračanica koji će profunkcionisati u rengen centru pri ambulanti u Lapljem selu.

СНИМАЊЕ ЗУБА ОД САДА У ЛАПЉЕМ СЕЛУ: Општина Грачаница донирала савремени ортопан апарат Дому здравља Грачаница

Foto: D.Z.

Vrednu donaciju lekarima stomatološke službe uručili su predsednik opštine Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja zdravstva Aleksandar Popović.

-Veoma mi je drago da smo uspeli da doniramo najsavremeniji ortopan koji će našim meštanima značiti mnogo jer više neće morati da idu za te potrebe po privatnim klinikama već će potrebne preglede moći da urade besplatno ovde. Ovo je dokaz naše posvećenosti i stalnih ulaganja ne samo u prosvetu već i u zdravstveni sistem koji je jedna od najbitnijih grana za ostanak i opstanak našeg naroda-rekao je predsednik Popović. Direktorica Doma zdravlja u Gračanici Mirjana Dimitrijević zahvalila je opštini Gračanica i odeljenju za zdravstvo, na ovako vrednoj donaciji napominjući da će pomenuti aparat olakšati rad stomatoloških službi.

-Mi našim pacijentima sada pružamo mogućnost da pored uspešnog digitalnog ortopana dobiju i 3D snimak svih struktura u usnog šupljini. Prednost otropana je i što se na njemu vide i gornja i donja vilica, koreni zuba i sinusne šupljine-istakla je dr Dimitrijević i dodala da će usluge biti dostupne svim pacijentima bez obzira na godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)