ZAHVALNOST NAJUSPEŠNIJIMA: Vlasotince obeležilo svoj dan tradicionalnom dodelom oktobarskih priznanja

I. Mitić

10. 10. 2020. u 22:57

OKTOBARSKO priznanje Vlasotinca, u vidu diplome 10. oktobar, ove godine pripalo je Crvenom krstu Vlasotince, Kovid ambulanti Doma zdravlja, Timu za humanitarne akcije Predškolske ustanove „Milka Dimanić“, državnom sekretaru Ministarstva zdravlja Berislavu Vekiću, načelniku Štaba za vanredne situacije Ivanu Stankoviću i radniku Centra za socijalni rad Snežani Daskalović, dok je diploma sa novčanom nagradom, od 50 hiljada dinara, dodeljena studentu hemije u Nišu Žarku Ivkoviću, koji je osvojio drugo mesto na Međunarodnoj Mendeljevoj hemijskoj olimpijadi.

ЗАХВАЛНОСТ НАЈУСПЕШНИЈИМА: Власотинце обележило свој дан традиционалном доделом октобарских признања

Foto: OU Vlasotince

Predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović istakao je da su najviše priznanje lokalne samouprave zaslužili i zaposleni u PU „Milka Dimanić“ koji su, sa građanima i roditeljima, evakuisali decu nakon izbijanja požara u vrtiću „Dečija radost“. On je naglasio da ih ta počast čeka naredne godine, jer je do požara došlo nakon što su sve procedure oko izbora laureata bile već završene.

Predsednik opštine Bratislav Petrović je rekao da, zbog epidemije korona virusa, neizvesnost provejava čak i u kratkoročnim planovima za budućnost zbog čega će se naredne godine raditi bez velikih obećanja, ali uz mnogo truda i zalaganja.

- Važno je da očekivanja prilagodimo novoj realnosti. Trudićemo se da završimo započete projekte i izraditi nove. Ulagaćemo u sve oblasti života, kao i do sada, a koliko i u kojoj meri zavisiće od raspoloživih sredstava – istakao je Petrović.

U ime nagrađenih zahvalio se Ivan Stanković koji je poručio da svi Vlasotinčani treba da imaju na umu da služe Srbiji i Vlasotincu, da tu misao stalno ponavljaju i da se prema njoj vladaju.

Ovogodišnja svečanost, kada Vlasotince slavi 75 godina oslobođenja od fašizma, održana je bez zvanica zbog primene protivepidemijskih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!