IZBOR ZA LOZNIČANINA ZA PONOS: Trka za "Bibino uzdarje"

V.Mitrić

28. 09. 2020. u 18:53

TRADICIONALAN izbor za nagradu i priznanje „Dobrinka Biba Mirković ličnost Loznice za ponos“ biće održana večera(utorak) u Etno selu „Sunčana reka“, kraj Drine, u Banji Koviljači, uz dodelu priznanja i bogat kulturno-umetnički program u izvođenju umetničkih grupa i umetnika iz Loznice i Jadra.

ИЗБОР ЗА ЛОЗНИЧАНИНА ЗА ПОНОС: Трка за Бибино уздарје

Foto V. Mitrić

Nagradu ju ustanovila, pre tri godine, Dobrinka Biba Mirković, profesorka engleskog iz Loznice, uspešni privredni pregalac i zapažen humanista i čovekoljubac, koja je, u međuvremenu, prerano preminula. Manifestaciju nastavljaju njena deca, Ružica i Mirko i suprug Zoran –Mirkača.

Ove godine stiglo je dvadesetak predloga za ovo laskavo priznanje.Žiri na čijem je čelu Jelena Mirković, profesor, već je sačinio uži izbor, a na završnoj svečanosti, koja će biti večeras, će proglasiti dobitnika nagrade i priznanja.

Dosadašnji dobitnici ovog prestižnog uzdarja su akademir profesor Svetislav Sveta Božić, naš čuveni kompozitor i maratonac humanitarac Aleksandar  Kikanović, koji je trčeći stigao, pored ostalog, do Svet Gore i Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri