MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA: Najbolja koreografija Udruženja za negovanje tradicionalne kulture iz Batočine

Z. Gligorijević

08. 09. 2020. u 12:53

NAJBOLjU koreografiju na petom Međunarodnom festivalu folklora, održanom u Majuru kod Jagodine, prvo mesto za koreografiju osvojilo je Udruženje za negovanje tradicionalne kulture iz Batočine.

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА: Најбоља кореографија Удружења за неговање традиционалне културе из Баточине

Foto: Z.Gligorijević

Drugo je pripalo KUD-u “Banatski biseri” iz Farkaždina, a treće Ansamblu “Kolubarsko kolo” iz Mirosaljaca. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Jelić iz “Kolubarskog kola”, a za najbolju igračicu Nataša Milojković iz KUD-a “Boki 4. juli” iz Paraćina. Nagrada za najoriginalniju narodnu nošnju pripala je KUD-u “Borčanski opanak” iz Borče, dok je najlepša devojka manifestacije Marija Jovanović iz Udruženja za negovanje tradicionalne kulture u Batočini. Prva pratilja je Milica Cvetković iz KUD-a “Banatski biseri” iz Farkaždina, a druga pratilja je Aleksandra Paunović iz Ansambla “Kolubarsko kolo”.

- Za razliku od ranijih godina, kada se ovde okupljalo od 300 do 600 učesnika iz Srbije i inostranstva, ove godine nadmetalo se sedam kulturno-umetničkih društava iz Srbije, a zbog korona virusa nisu došla kulturno-umetnička društva iz inostranstva. Najvažnije je da nismo prekinuli manifestaciju, koja se trudi da očuva i da neguje narodnu tradiciju – ocenio je organizator i predsednik KUD-a “Branko Ćopić” u Majuru Jovica Dimitrijević.

Generalni pokrovitelj bila je Skupština grada Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja