PLAMEN STIGAO DO KIKINDE: Otvorene sportske igre mladih Srbije

R. ŠEGRT

07. 09. 2020. u 17:01

BEZ uobičajene ceremonije svečanog otvaranaja i bez prisustva publike na otvorenim terenima Sportskog centra „Jezero“ u ponedeljak su u Kikindi otvorene Sportske igre mladih Srbije.

ПЛАМЕН СТИГАО ДО КИКИНДЕ: Отворене спортске игре младих Србије

Foto: R. Šegrt

U ime svih takmičara zakletvu je položila Vaja Radulaški, a baklju igara doneo je Ognjen Ugrešić.

Kikinda je poslednja stanica ovog sportskog karavana radosti i prijateljstva u Srbiji za ovu godinu, a potom sledi državno prvenstvo u Brzeću. Kako je istakla Ivana Jovanović, predsednica Dunav Sportskih igara mladih, upravo iz Kikinde počeli su svi uspesi igara koje su za proteklih šest godina animirale i afirmisale veliki broj dece. Gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču uručena je Zlatna povelja prijateljstva za veliki doprinos sportu i igrama.

- To je dodatni motiv za još veću podršku igrama i mladima. Cilj je da se deca druže, bave sportom, uživaju u drugarstvu, steknu nove prijatelje sa cele teritorije Srbije, ali i iz Bosne i Hrvatske. Kikinda je grad sporta, tako da će Gradska uprava uvek podržavati sport i decu – rekao je Lukač.

Foto: R. Šegrt

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, a sedmu godinu se održavaju u Srbiji. One spajaju region, jer su učesnici osnovnoškolskog uzrasta iz naše zemlje, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati