BIRČEVIĆ DOVEO IGRE U LAZAREVAC: Košarkaški reprezentativac u druženju sa mladima

Novosti online

05. 09. 2020. u 13:14

KARAVAN radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih sa izuzetnim uspehom realizuje svoju misiju da što većem broju dece širom Srbije ulepša detinjstvo i dane im ispuni radošću, sportskim aktivnostima i dobrom zabavom

БИРЧЕВИЋ ДОВЕО ИГРЕ У ЛАЗАРЕВАЦ: Кошаркашки репрезентативац у дружењу са младима

FOTO: Stefan Cvetković

Igre su tokom proteklih meseci posetile gotovo sve gradove iz ovogodišnjeg plana. Ovih dana Viktor, maskota Igara, juri u zagrljaj mališanima iz još nekoliko preostalih mesta i polako se kompletira spisak učesnika velikog Državnog finala, koje će se u drugoj polovini septembra, umesto u Beogradu, održati u Brzeću, na planini Kopaonik.

Poslednje mesto u nizu, koje su Igre posetile ovih dana bio je i Lazarevac, gde je na prelepim otvorenim terenima SRC Kolubara priređen pravi spektakl za brojne dečake i devojčice iz ovog dela Beograda. 

Najzaslužniji za to što su Igre došle u Lazarevac svakako je trofejni košarkaški reprezentativac Stefan Birčević, koji je rođen upravo u ovom mestu. On je uz Igre najpre bio u Sokobanji, gde se oduševio najlepšom sportskom pričom. Usledio je jedini logičan korak: Igre su stigle i u njegov rodni grad na Kolubari. Stefan je, razume se, bio na ceremoniji otvaranja. A pre otvaranja Stefan, koji će biti zvezda košarkaškog prelaznog roka, napravio je jednu sjajnu stvar. On je izašao na fudbalski mini pič teren, namestio je loptu na pola terena i pozvao kamermane. Pred njima je poručio ambasadoru SIM Nemanji Matiću, da sada šutira loptu pravo u gol i da je taj pogodak namenjen njemu. Inače as Mančester Junajteda, je posle Uba nastupao i za klub Kolubaru iz Lazarevca. 

– Hvala organizaciji Sportskih igara mladih na tome što su prepoznali lepotu našeg grada i naših sportskih objekata i što su došli u Lazarevac. Zahvalio bih se i Bojanu Steviću, predsedniku opštine, koji je omogućio realizaciju ove manifestacije, Sportsko rekreativnom centru „Kolubara”, fudbalskom i košarkaškom klubu „Borac”, koji su zaslužni za odličnu organizaciju ovog događaja. Deci koja su na Igre došla u velikom broju želim da se dobro zabave, a onima koji se plasiraju na Državno prvenstvo želim mnogo uspeha na Kopaoniku – istakao je Stefan Birčević, u obraćanju na svečanom otvaranju.

Svečanom otvaranju Igara u Velikoj Plani prisutsovali su i Marko Šućur, zamenik predsednika opstine Velika Plana, Branko Opačić, pomoćnik predsednika opštine, Miloš Nikolić, zamenik predsednika Skupštine opštine, Mile Matić, predsednik Sportskog saveza Velika Plana, Goran Stefanović, direktor Turističko sportskog centra i Đorđe Stefanović, koordinator Igara za Veliku Planu. 

Talentovani mladi stonoteniser Đorđe Pavlović uneo je baklju prijateljstva i upaljen je upaljen plamen i dat znak da Igre počnu. Vesela graja uskoro se preselila na nekoliko različitih terena, a lepo druženje potrajalo je čitav dan. Neki su se kućama vratili sa medaljama oko vrata, a svi do jednog poneli su sa ovog takmičenja osećaj koji nijedno priznanje ne može izazvati – radost igre i druženja i srce puno najlepših uspomena – onih što vam ostaju za ceo život. Jer igre su odavno opravdale parolu koja ih krasi, jer Igre su zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)