JOŠ ČETVORO NOVOOBOLELIH U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Novih hospitalizacija nije bilo

M. B.

petak, 24. 07. 2020. u 14:08

ЈОШ ЧЕТВОРО НОВООБОЛЕЛИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нових хоспитализација није било

Foto M. B.

JOŠ četiri osobe u Rudničko-takovskom kraju danas su potvrđeno pozitivne na Kovid 19, prema do sada pristiglim rezultatima testiranih na tu zarazu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od Kovida 19 obolelo je 66 lica, uz četiri smrtna ishoda, izlečeno je 27, troje ih leči Klinički centar u Kragujevcu, šest milanovačka Opšta bolnica, jedno Opšta bolnica u Čačku, ostalih 25 sa lakšom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti juče je pregledano još 59 pacijenta, novih hospitalizacija nije bilo - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U ovdašnju Opštu bolnicu, pre dva dana su stigla tri klinička respiratora, tako da ih ona do sada ima ukupno šest. Od tih šest, dva su transportna.

- Ta tri klinička respiratora dobili smo preko RFZO, koristiće se samo za hitne potrebe u ovoj situaciji. Za njih se čekaju posebni priključci, zvani reduciri. Dobili smo i deset pacijent monitora, koji služe za praćenje vitalnih parametara, pritiska, otkucaja srca, zasićenosti krvi kiseonikom... Kao i oksimetre, to su aparati za merenje saturacije, plućne funkcije obolelih od Kovida 19 i jedan aparat za anesteziju, dva defebriliratora – izjavio je dr Predrag Šutić, direktor bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)