KORONA U NOVOM PAZARU: Situacija stabilnija, opada broj prijema

Tanjug

nedelja, 19. 07. 2020. u 09:33

КОРОНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Ситуација стабилнија, опада број пријема

Foto: Novosti arhiva

SITUACIJA u Novom Pazaru se stabilizuje, imamo manji broj pacijenata u opštoj bolnici, 226, u odnosu na pre desetak dana kada ih je bilo 398, izjavio je danas Mirsad Đerlek, koordinator opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru.

"Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a juče smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo", rekao je Đerlek u Jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

"Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata," navodi Đerlek.

"Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad", navodi Đerlek.

Ističe da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cele Srbije.

"Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mera”, apelovao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)