EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U UŽICU: Udesetostručen broj pacijenata sa sumnjom na virus KOVID 19

N. J.

14. 07. 2020. u 16:56

U UŽIČKOJ Opštoj bolnici smešteno je više od 300 pacijenata sa sumnjom na koronu, u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši i Požegi ih je još 200, a u izuzetno teškom stanju i na respiratorima su 23 žitelja užičkog kraja.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У УЖИЦУ: Удесетостручен број пацијената са сумњом на вирус КОВИД 19

FOTO: N.J.

Direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović je izrazio strahovanje od još većeg priliva pacijenata jer je samo u redu pregledano čak 1.200 pacijenata, što je deset puta više nego pre samo sedam dana.

Zbog popunjenih kapaciteta u bolnici, u zlatiborskoj "Čigoti" i ostalim stacionarnim jedinicama Zdravstvenog centra u pripremi je postavljanje nove, improvizovane kovid bolnice u krugu nekadašnje kasarne u naselju Krčagovo. Ova bolnica moći će da primi 150 pacijenata, a u funkciji će biti do kraja ove nedelje.

- Stići će nam i centralni razvod kiseonika, da zdravstveni radnici ne bi vukli boce, kao što se dešava u jednom delu bolnice - rekao je Božović - Plašim se nove "eksplozije" inficiranih na Zlatiboru jer su tamo u prethodnom periodu boravile brojne sportske ekipe, mahom je reč o deci.

Božović je "uperio prstom" u "neodgovorne građane" koji se prema njegovim rečima i dalje okupljaju, ali nije spomenuo odgovornost političkih struktura i lekara koji su pozivali na izbore i davali izjave "kako se prvi talas korone ne može ponoviti".

Gradonačelnik Tihomir Petković je naglasio, da je najviše obolelih u Užicu.

- Posebno zabrinjava činjenica da se očekuju rezultati testova za više stotina Užičana, reč je o stotinama - rekao je Petković.

Broj preminulih pacijenata nije saopšten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna