REŠENJE ZA JAVNI PREVOZ U POŽAREVCU: Ugovor sa privatnikom na 15 godina

D.N.

14. 07. 2020. u 11:23

JAVNI gradski i prigradski prevoz na području Požarevca ubuduće biće organizovan u saradnji sa privatnim prevoznikom i to na period od 15 godina.

РЕШЕЊЕ ЗА ЈАВНИ ПРЕВОЗ У ПОЖАРЕВЦУ: Уговор са приватником на 15 година

Foto: D.N.

Prevoz građana biće regulisan kroz javno-privatno partnerstvo bez elemenata koncesije, što bi ovu uslugu trebalo da učini kvalitetnijom i efikasnijom. Do sada se prevoz odvijao u skladu sa poslovnom politikom transportnih preduzeća, jedino je grad za đake birao prevoznika preko javne nabavke.


Prema rečima Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika, ovakav vid prevoza putnika isplativiji je za grad od osnivanja posebnog javnog preduzeća koje bi pružalo ovu uslugu. -Za osnivanje javnog preduzeća morali bismo da odvojimo velika sredstva, pa je poveravanje prevoza privatnom partneru bolje rešenje, kao što se već pokazalo u praksi drugih gradova – rekao je Pavlović.

Svi uslovi prevoza utvrdiće se preko partnerskog odnosa sa privatnikom, koji podrazumeva jasno definisane obostrane obaveze. Privatni partner dužan je da nabavi 25 polovnih vozila na gas i obnavlja vozni park, što će iziskivati ulaganje od oko 690 miliona dinara. Takođe, dužan je i da obezbedi prostor za parkiranje i servis vozila. Obaveza grada biće plaćanja naknade prevozniku za pređene kilometre, a ta sredstva obezbediće prodajom karata čije će cene sam određivati.

Odluka o javno-privatnom partnerstvu sada je krenula u realizaciju pokretanjem javne nabavke, jer je prethodno usvojena u Skupštini grada. Funkcionisanje javno-privatnog partnerstva kontrolisaće tročlani nadzorni odbor, čiji će jedan član biti iz lokalne samouprave.
 
DINAMIKA

Nakon okončanja postupka javne nabavke za izbor prevoznika, slede brojne aktivnosti u realizaciji ovog projekta. Njegovo sprovođenje nije moguće u kratkom roku, pa se početak novog sistema prevoza planira za jul naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja