U VOJVODINI NASTAVLJEN TREND TROCIFRENOG BROJA OBOLELIH: Pune se bolnički kapaciteti

S. B.

11. 07. 2020. u 13:32

TREND trocifrenog broja obolelih u AP Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 časa kada je registrovano novih 126 slučajeva zaraženih kovidom 19.

У ВОЈВОДИНИ НАСТАВЉЕН ТРЕНД ТРОЦИФРЕНОГ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Пуне се болнички капацитети

Foto: N.Karlić

Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu. Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1.275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.

To se ističe u saopštenju Pokrajinske vlade i potvrđuje da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 201 pacijent, od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom opštem stanju.

U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata. U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu 8 i u Kikindi 3.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo tog virusa.

- Od početka epidemije, od virusa je oboleo 321 zdravstveni radnik u AP Vojvodini a, nažalost, do današnjeg dana od posledica te opake bolesti preminula su 54 građanina AP Vojvodine. Svi ovi podaci nam jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom - ističe se u saopštenju Pokrajinske Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere