SNOVI SUSRET U JULUM NA "DANIMA SRPSKE DIJASPORE": Delegacija Lopara bila gost opština u Kosovskom Pomoravlju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 05. 2024. u 19:24

DECA i iz opštine Partež, u Kosovskom Pomoravlju, biće gosti Majevice u julu tokom "Dana srpske dijaspore“, koje tradicionalno organizuje opština Lopare.

СНОВИ СУСРЕТ У ЈУЛУМ НА ДАНИМА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ: Делегација Лопара била гост општина у Косовском Поморављу

foto v mitrić

Ovo je jedan od dogovora koji je sa predstavnicima lokalne vlasti i drugim zvaničnicima, kao i sa ovdašnjim Srbima, u tom delu južne srpske pokrajine, imala delegacija opštine Lopare, koju su predvodili dr Želimir Nešković, delegat u Domu naroda, kao i zamenik načelnika opštine Lopare, Goran Tasovac.

Gosti iz Republike Srpske posetili su i tri sela oko opštine Partež Pasjane, u društu predsednika opštine Dragana Petkovića i njegovih saradnika. Bili su i gosti opštine Novo Brdo i tamošnja tri sela, posetili su bolnicu Gnjilane, sa sedištem u Partežu i njene područne ambulante. Srdačno su dočekani i u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Partežu, kao i tamošnjem kulturno-umetničkom društvu, čiji će članovi i ansambli u julu doći na Majevicu.

Tokom boravka na Kosmetu predstavnici opštine Lopare stigli su i do brda Glavičica, gde se nalaze konzervirani temelji crkve Hrista Spasa iz 14 veka, a temelji su na ostacima tvrđave koja datira iz četvrtog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)