„BAHOVE SVITE“ U LESKOVCU: Koncert vilončeliste Željka Ivovića

I. M.

14. 05. 2024. u 14:10

Leskovački kulturni centar je za sve ljubitelje klasične muzike organizovao koncert pod nazivom „Bahove svite“ u izvođenju vilončeliste Željka Ivovića, profesora u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

„БАХОВЕ СВИТЕ“ У ЛЕСКОВЦУ: Концерт вилончелисте Жељка Ивовића

foto: I.Mitić

Ulaz na koncert, koji će biti održan 15. maja od 19 časova, je slobodan, a organizatori najavljuju izvođenje tri svite Johana Sebastijana Baha za solo vilončelo.

Iza Ivovića je bogato izvođačko iskustvo. Vilončelo je počeo da svira sa šest godina. Bio je đak Škole za muzičke talente u Ćupriji. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je i diplomirao, dok je postdiplomske studije završio u Austriji.

Nastupao je širom Srbije i Crne Gore, u Belgiji, Mađarskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Francuskoj, Italiji i Grčkoj.

Profesor je vilončela, orkestra, čitanja s lista i kamerne muzike u Školi za mlade talente u Ćupriji gde je sa svojim đacima, za više od 14 godina pedagoškog rada, osvojio više od 25 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Željko Ivović živi u Staroj Pazovi, a sarađivao je sa velikim brojem istaknutih pojedinaca i kamernih orkestara sa kojima je takođe ostvarivao visoke umetničke domete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku