ŠABAČKA ŠTRUDLA "POKORILA" BANAT: U Kikindi se nadmetali u pripremi vojvođanskog delikatesa

Рада Шегрт
Rada Šegrt

23. 04. 2024. u 11:37

OSIM učešća u brojnim akcijama i manifestacijama, za 21 godinu postojanja Etno-građansko društvo "Suvača" iz Kikinde organizovalo je i takmičenje u pripremi poznatog vojvođanskog delikatesa - štrudle od maka.

ШАБАЧКА ШТРУДЛА  ПОКОРИЛА БАНАТ: У Кикинди се надметали у припреми војвођанског деликатеса

Foto: Grad Kikinda

Ove nedelje održana je četvrta "Štrudlijada", a svoje kolače sa slatkim nadevom donele su žene, uglavnom članice raznih udruženja iz Niša, Šapca, Zrenjanina, Novog Bečeja, Taraša, Kikinde i okoline. Žiri je ocenio da je najbolju štrudlu, među ukupno 15 u konkurenciji, pripremila Jelena Stanković iz Šapca.

"Suvača"

PONOSNE smo na našu manifestaciju, posebno jer smo imali goste iz cele zemlje. "Suvača" promoviše tradicionalne vrednosti i lokalne običaje, a bavi se i humanitarnim radom - navela je Radojka Vujadinov, predsednica udruženja "Suvača".

foto: R.Š.

Štrudla s makom

- I prošle godine sam se takmičila na "Štrudlijadi" u Kikindi i osvojila sam prvo mesto. Sada sam dobila specijalnu nagradu što mi, svakako, prija. Inače, pravim peciva, kolače, torte i štrudle i to radim sa puno ljubavi. Štrudlu s makom pripremam po receptu prijatelja, Mađara od kojeg kupujem mak koji on proizvodi. On mi je otkrio tajnu u pravljenju štrudle i evo pokazuje se da je ta receptura izvrsna - rekla je pobednica Jelena Stanković, članica udruženja "Miris detinjstva".

Foto: R. Šegrt

Štrudla s makom_omiljena u Vojvodini

Nagrađene su i članice udruženja žena iz Taraša, Novih Kozaraca i Novog Bečeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)