POČAST VOJNICIMA STRADALIM U NATO AGRESIJI: Kod Smedereva obeleženo 25 godina od pogibije Blagoja Radića i Roberta Lajčaka (FOTO)

J. I.

19. 04. 2024. u 13:36

KOMEMORATIVNIM okupljanjem u selu Lipe kod Smedereva, obeleženo je 25 godina od stradanja oficira PVO Vojske Srbije u Nato agresiji, potpukovnika Blagoja Radića i kapetana prve klase Roberta Lajčaka.

ПОЧАСТ ВОЈНИЦИМА СТРАДАЛИМ У НАТО АГРЕСИЈИ: Код Смедерева обележено 25 година од погибије  Благоја Радића и Роберта Лајчака (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Vence na  spomen obeležje  na mestu stradanja,  položili su predstavnici Vojske Srbije, članovi porodica poginulih, brojna udruženja i organizacije, a u ime lokalne samouprave zamenik gradonačelnice, Vladimir Nešić.

-Žrtve Blagoja i Roberta ne smeju da se zaborave. Moramo da ih se sećamo, ne samo na dan njihove pogibije, već svakodnevno i da o njihovom herojstvu govorimo mlađim naraštajima kako nikad ne bi zaboravili zločin koji je počinjen našem narodu i državi u Nato agresiji 1999. godine, rekao je potpukovnik Peter Robar, komandant Prvog raketnog diviziona  za protivvazdušna dejstva Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)