ULAZNICE ZA 300 NAVIJAČA KOJI DONIRAJU KRV: Akcija FK Vojvodina, Zavoda za transfuziju krvi i Crvenog krsta

Lj.P.

10. 04. 2024. u 13:37

FUDBALSKI klub Vojvodina, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novog Sada, pozivaju sva navijače i simpatizere crveno belog tima da pokažu humanost i dobrovoljno daju krv u petak, 12. aprila.

УЛАЗНИЦЕ ЗА 300 НАВИЈАЧА КОЈИ ДОНИРАЈУ КРВ: Акција ФК Војводина, Завода за трансфузију крви и Црвеног крста

FOTO:N KARLIĆ

Dragocena tečnost može se donirati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine od 7 do 19 časova i u transfuziomobilu ispred „Promenade“ od 13 do 17 časova.

U znak zahvalnosti i podrške, obezbeđene su ulaznice za istočnu tribinu davaocima koji tog dana daju krv za meč između FK Vojvodina i FK TSC. Utakmiclja se igra u nedelju u 16.30 časova.

- Pred nama su važne utakmice za trofej Kupa i Evropu, ali mnogo su važnije one utakmice kojima spasavamo živote. Obezbedili smo 300 ulaznica i želja nam je da ih sve podelimo u petak i da se vidimo na stadionu u nedelju – saopštili su iz FK Vojvodina.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine podsećaju da krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, naspavane, da su unele određenu količinu tečnosti i hrane, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih opijata.

- Neophodno je da interval između dva davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za žene – navode u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?