ASFALT POSLE 30 GODINA: Uređenje saobraćajne infrastrukture u Gornjem Milanovcu

V. ILIĆ

08. 04. 2024. u 16:10

POSLE gotovo tri decenije stanovanja u naselju iznad OŠ "Sveti Sava", žitelji ovog dela Gornjeg Milanovca dočekali su pripremne, zemljane radove za asfaltiranje ulica Gospodara Jovana, Gospodara Jevrema Obrenovića i Kneginje Ljubice Obrenović.

АСФАЛТ ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Уређење саобраћајне инфраструктуре у Горњем Милановцу

Foto OU GM

- U ovom delu opštine, veliki problem predstavljali su nerešeni imovinsko-pravni, ali i narušeni međuljudski odnosi među komšijama. A, zahtev za asfaltiranje ovih ulica stigao je baš u vreme kada sam došao na čelo lokalne samouprave i, evo, tek sad smo uspeli da nađemo zadovoljavajuće rešenje. Jer, nedavno je u ovom delu grada postavljena i nova kanalizaciona mreža, što je finansirano sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine, pa naselje dobija obris koji je trebalo da ima i pre tri decenije, kada je nastalo - kaže prvi čovek Gornjeg Milanovca, Dejan Kovačević, napominjući da je vrednost radova procenjena na oko 16,5 miliona dinara.

U međuvremenu, meštani su godinama čekali sami nasipali i čistili put.

- Najveći problem bile su atmosferske padavine koje su sve to nosile - kaže Dragica Jovanović iz ovog dela opštine, ponosna što će i veliki broj mališana moći da uživa u blagodetima savremenog kolovoza.

Rok za završetak radova ističe 20. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu