ZATVOREN DEO „KAMENIČKOG PARKA“ : Pomera se tlo na „Gornjoj stazi“

S. B.

08. 03. 2024. u 14:53

Usled pomeranja tla u „Kameničkom parku“, koje su na gornjoj stazi, odnosno putu koji vodi ka Mostu slobode, uočili radnici JKP “Gradsko zelenilo”, konstatovano je da taj deo parka nije bezbedan i zatvoren je za posetioce.

ЗАТВОРЕН ДЕО „КАМЕНИЧКОГ ПАРКА“ : Помера се тло на „Горњој стази“

N.Karlić

- Izvršen je inspekcijski nadzor i naložena je mera privremenog zatvaranja staze u parku, radi realizacije istražnih radnji i preuzimanja prioritetnih sanacionih radnji, dok se ne steknu uslovi za kompletnu i potpunu sanaciju. Sanaciji prethode aktivnosti u pronalaženju uzroka klizišta, kao i hemijska analiza vode koja se pojavljuje na spornom tlu- kaže se u saopštenju „Gradskog zelenila“.  - Situacija u južnom delu parka se prati zajedno sa nadležnim institucijama, kako bi se u slučaju potrebe blagovremeno reagovalo.

Kamenički park je zaštićeno prirodno dobro treće kategorije, pa su u analizu klizišta, koje sada pravi plitka jezerca na tom području, uključeni i upravljač, JKP Gradsko zelenilo, kao i Gradska uprava za zaštitu prirode, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP Nacionalni Park “Fruška Gora”, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i stručna lica sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)