PODATAK KOJI JE IZNENADIO SVE U SRBIJI: Broj divljih zverki u ekspanziji, u ovom gradu uhvaćeno čak njih 18

Novosti online

05. 03. 2024. u 10:05

NA zatvaranju sezone grupnih lovova na šakale i lisice, u južnobanatskom selu Dolovo (istoimenoj sekciji, LU "Pančevo") odstreljeno je čak 18 predatora.

ПОДАТАК КОЈИ ЈЕ ИЗНЕНАДИО СВЕ У СРБИЈИ: Број дивљих зверки у експанзији, у овом граду ухваћено чак њих 18

Foto: Unsplash

Ovo je sigurno jedan od najvećih odstrela u sličnim prilikama poslednjih decenija u Vojvodini, jer na kraju 12. dolovske hajke u kojoj je učestvovalo oko 150 lovaca, izbrojano je 12 lisica i šest šakala. Lov se odvijao u ataru Dolova, uz pogon sa psima.

Bilo je mnogo gostiju: iz Pirota, Nove Varoši, Mrčajevaca, Odžaka, Karavukova, Pančeva, Vršca, Beograda...

Dva lovca imali su dvostruki ulov, Stefan Mitrović i Nenad Dudaj. Po jednog predatora odstrelili su Aleksandar Spasovski, Nebojša Manojlović, Lazar Nikolić, Zoran Radaković, Siniša Tomić, Uroš Urošević, Irinel Verčeljan, Dejan Grujić, Miloš Jović, Bojan Stojmenov i Dušan Denčić, Bojan Stanković, Miloš Kričković i Ivan Živojinović.

Ovo je samo jedna u nizu potvrda koliko su predatori u poslednje vreme u ekspanziji. Malo stariji ljubitelji lova u severnoj srpskoj pokrajini pamte da je pre desetak godina u sremačkom selu Mali Radinci odstreljeno 20 predatora, 14 šakala i šest lisica, na lovnom terenu površine svega oko 50 hektara.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Hiljade budističkih monaha u slavlju punog meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir