PODATAK KOJI JE IZNENADIO SVE U SRBIJI: Broj divljih zverki u ekspanziji, u ovom gradu uhvaćeno čak njih 18

Novosti online

05. 03. 2024. u 10:05

NA zatvaranju sezone grupnih lovova na šakale i lisice, u južnobanatskom selu Dolovo (istoimenoj sekciji, LU "Pančevo") odstreljeno je čak 18 predatora.

ПОДАТАК КОЈИ ЈЕ ИЗНЕНАДИО СВЕ У СРБИЈИ: Број дивљих зверки у експанзији, у овом граду ухваћено чак њих 18

Foto: Unsplash

Ovo je sigurno jedan od najvećih odstrela u sličnim prilikama poslednjih decenija u Vojvodini, jer na kraju 12. dolovske hajke u kojoj je učestvovalo oko 150 lovaca, izbrojano je 12 lisica i šest šakala. Lov se odvijao u ataru Dolova, uz pogon sa psima.

Bilo je mnogo gostiju: iz Pirota, Nove Varoši, Mrčajevaca, Odžaka, Karavukova, Pančeva, Vršca, Beograda...

Dva lovca imali su dvostruki ulov, Stefan Mitrović i Nenad Dudaj. Po jednog predatora odstrelili su Aleksandar Spasovski, Nebojša Manojlović, Lazar Nikolić, Zoran Radaković, Siniša Tomić, Uroš Urošević, Irinel Verčeljan, Dejan Grujić, Miloš Jović, Bojan Stojmenov i Dušan Denčić, Bojan Stanković, Miloš Kričković i Ivan Živojinović.

Ovo je samo jedna u nizu potvrda koliko su predatori u poslednje vreme u ekspanziji. Malo stariji ljubitelji lova u severnoj srpskoj pokrajini pamte da je pre desetak godina u sremačkom selu Mali Radinci odstreljeno 20 predatora, 14 šakala i šest lisica, na lovnom terenu površine svega oko 50 hektara.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Hiljade budističkih monaha u slavlju punog meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!