ULICA VUKA KARADŽIĆA JOŠ ZELENIJA: Nastavljena sadnja stepske višnje u čuvenoj ulici u Vršcu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 02. 2024. u 14:49

U Ulici Vuka Karadžića u Vršcu, u kojoj su prošle godine bili rekonstruisani trotoari sa obe strane puta i formirani mladi drvoredi od 40 stabala stepske višnje, nastavljena je sadnja drveća.

УЛИЦА ВУКА КАРАЏИЋА ЈОШ ЗЕЛЕНИЈА: Настављена садња степске вишње у чувеној улици у Вршцу

Foto: JKP Drugi oktobar

Duž neparne strane ulice, od Ive Milutinovića do Heroja Pinkija, posađeno je 14 novih sadnica iste vrste drveta, koje ima izuzetno bogato cvetanje.

Stepska višnja je otporna na različite vremenske uslove, a još jedan razlog što je baš ona izabrana da krasi ovu prometnu vršačku ulicu je to što njeno korenje ne bi trebalo da izdiže trotoar, kao što je to učinilo prethodno drveće.

Komunalci apeluju na sugrađane da se pridruže očuvanju ovih sadnica, kako bi imale priliku da dostignu svoj puni razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata