PREOBRAŽAJ ZDRAVSTVA OD STOMATOLOGIJE: Lokalna samouprava u Užicu medicinarima donirala dva miliona dinara, za nabavku savremene opreme

N. J.

20. 01. 2024. u 06:27

LOKALNA samouprava grada na Đetinji je, u vidu donacije, obezbedila dva miliona dinara za nabavku neophodne opreme, ne bi li poboljšala kvalitet svih stomatoloških usluga. Kako je najavljeno, posle četiri godine, ovde će ponovo zaživeti i određene hiruške procedure.

ПРЕОБРАЖАЈ ЗДРАВСТВА ОД СТОМАТОЛОГИЈЕ: Локална самоуправа у Ужицу медицинарима донирала два милиона динара, за набавку савремене опреме

Grad Užice

- Ponovo smo otvorili fiziodispenzer, koji je neophodan za rad oralnog hirurga i sa kojim je jedino moguće raditi zahtevne intervencije na kosti, dok su mikromotori u Službi protetike namenjeni su za pravljenje proteza našim najstarijim sugrađanima. Posebno je dragoceno što smo sačuvali kvalitetan kadar, pa imamo 16 stomatologa, od kojih su 12 specijalisti. Sada, dakle, pored kadrovskog, sa novom opremom, ispunjavamo i sve ostale uslove - naglasiio je dr Aleksandar Lazić, v. d. direktora Zdravstvenog centra u Užicu, naglašavajući da su spremni za obavljanje svih stomatoloških intervencija.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, ne skrivajući zadovoljstvo što se najnovija pomoć pokazala kao "pun pogodak", kaže da je donacija deo napora i aktivnosti koje se realizuju u nameri da se kvalitet svih zdravstvenih usluga podigne na znatno viši nivo.

- Rekonstrukcija i dogradnja Zdravstvenog centra i Opšte bolnice svakako su najvredniji projekti u užičkom zdravstvu i nadamo se da ćemo tokom ove godine započeti realizaciju tih kapitalnih investicija. Takođe, država kontinuirano obezbeđuje neophodnu opremu, pa je u našu bolnicu stigla i prva od dve planirane magnetne rezonance, koja će do sredine narednog meseca biti u funkciji - istakla je gradonačelnica.

Uz podsećanje da je lokalna samouprava dosad finansirala rekonstrukciju zdravstvene ambulante u Sevojnu, Jelena Raković Radivojević najavila je i sanaciju niza sličnih objekata u seoskom području, te pretvaranje doskorašnje pošte na Beloj Zemlji u savremeni medicinski punkt.

- Veoma brzo, očekuje nas i otvaranje potpuno rekonstruisanog Antituberkuloznog dispanzera, za koji smo, zajedno sa programom "EU PRO", izdvojili 490.000 dolara. Nastavljamo da ulažemo u zdravstvo, sa ciljem da Užičani u našim zdravstvenim ustanovama imaju tretman i usluge kojima će biti zadovoljni. Pred nama je još mnogo posla, ali smo spremni da, zajedničkim radom i angažovanjem, ispunimo i ovaj cilj - zaključuje Jelena Raković Radivojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)