PETRICA BJELICA – VEKA ISPISNICA: Objavljena knjiga najstarije aktivne spisateljice u srpskoj književnosti

G. ĆIROVIĆ

16. 01. 2024. u 12:34

Kao što joj je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić i obećao, ovdašnji Književni klub objavio je knjigu aforizama i izreka Kraljevčanke Petrice Bjelice (99) pod nazivom „Veka ispisnica“ i tako ispunio najveću želju najstarije aktivne spisateljice u srpskoj, a najverovatnije i u svetskoj književnosti.

ПЕТРИЦА БЈЕЛИЦА – ВЕКА ИСПИСНИЦА: Објављена књига најстарије активне списатељице у српској књижевности

G.Šljivić

- Nadala sam se i verovala da će prvi čovek Kraljeva ispuniti obećanje i nije me izneverio. Puno mi je srce, srećna sam i zadovoljna što sam doživela da je moje stvaralaštvo i na ovaj način ovekovečeno – kaže Petrica Bjelica, istovremeno se raspitujući kako može da konkuriše i za Ginisovu knjigu rekorda sa više do 2.000 pesama napisanih tokom jedne godine.

G.Šljivić

 

Ova krepka, vitalna i živahna baka iz Kraljeva i na pragu svog 100. rođendana gotovo svakog dana napiše bar jednu, a često i desetak, pa i više pesama, krasnopisom u svesku pribeleži poneku svoju misao, aforizam ili izreku.

G.Šljivić

 

- Nije mi teško da pronađem inspiraciju, to je često ono što osećam, vidim ili čujem, ponekad je dovoljna samo jedna reč da od nje nastane lepa pesma. Uglavnom pišem o ljubavi, ali ima i patriotskih pesama – dodaje baka Petrica uz nekoliko svojih izreka: "Za dugovečnost je potrebno i zdravo se hraniti, ali i zdravo postupati. Što čuješ - ne čuješ, što vidiš - ne vidiš. Saslušaj, ne sudi, ako ne možeš pomoći, bolje ćuti! Najbolje se braniš od godina ako ih ne brojiš..."

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao