E-NOVČANIK PLAĆA VOŽNJU: Brže i jednostavnije do karte u novosadskom prevozu

Z. G.

16. 01. 2024. u 12:02

NOVA usluga plaćanja prevoza putem E-novčanika, koju JGSP Novi Sad uvodi uskoro, značajno će pojednostaviti naplatu karata i ubrzati protok putnika u vozilima, saopštilo je juče to gradsko javno preduzeće. E-novčanik je nepersonalizovana kartica na koju se uplaćuje novac za plaćanje prevoza, koje se obavlja jednostavnim očitavanjem na posebnom elektronskom uređaju (validatoru) u autobusu.

Е-НОВЧАНИК ПЛАЋА ВОЖЊУ: Брже и једноставније до карте у новосадском превозу

Z. Grumić

Taj novi oblik naplate mogu da koriste osobe starije od deset godina, na svim linijama JGSP Novi Sad.

- Za kupovinu E-novčanika nije potrebno priložiti, niti prikazati lični dokument - napominju u JGSP i dodaju da će E-novčanik prodavati na svojim prodajnim mestima i na kioscima kraj autobuskih stajališta od 22. januara, po promotivnoj ceni.

Na svoj E-novčanik putnik uplaćuje novčani iznos koji želi, od najmanje 200 do najviše 10.000 dinara, i može da ga dopuni, takođe na prodajnim mestima.

Ostale informacije o novoj usluzi JGSP građani mogu da dobiju u Nsmart centru na Bulevaru Jaše Tomića 6 (telefon 021/21-56-525) ili da pogledaju na sajtu preduzeća www.gspns.rs.

U saopštenju se dodaje da od 5. februara stupa na snagu odluka o diferencijaciji cene prevoza, prema kojoj će cena pojedinačne karte kupljene E-novčanikom ostati 65 dinara na gradskim i 110 dinara na prigradskim linijama. Ukoliko tu kartu putnik kupi kod vozača, platiće je 100, odnosno 150 dinara. Cene pretplatnih karata na svim linijama ostaju iste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)