OD GONDOLE DO „LEROVOG TUNELA“: Vrnjčani u 2024. planiraju značajna ulaganja u kapitalne projekte (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

09. 01. 2024. u 15:14

Nastavkom već započetih i realizacijom novih kapitalnih projekata, prestonica srpskog kontinentalnog turizma i u 2024. nastaviće svoj razvoj u svim sferama, a ponajviše u turističkoj i infrastrukturnoj oblasti.

ОД ГОНДОЛЕ ДО „ЛЕРОВОГ ТУНЕЛА“: Врњчани у 2024. планирају значајна улагања у капиталне пројекте (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Ambiciozne planove Vrnjčana svakako će podržati planirani opštinski budžet za narednu godinu od bezmalo 2,4 milijarde dinara od kojih je 440 miliona dinara planirano za realizaciju kapitalnih projekata, 130 za razvoj turizma, dok je za uređenje putne infrastrukture prdviđeno rekordnih 124 miliona dinara.

Opština Vrnjačka Banja

Obnova lokalnih puteva

- Prvi put tokom minulih 12 godina imamo širom otvorena vrata da planiramo i radimo ono što je neophodno za razvoj u svim sferama i da nismo ograničeni sredstvima – rekao je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja u izjavi lokalnim medijima.

Prema njegovim rečima, uz energetsku sanaciju OŠ „Popinski borci“, uređenja dečjeg igrališta u centralnom banjskom parku, rekonstrukciju pijace, izgradnju balon sale, drugu fazu izgradnje fudbalskog terena u Vrnjcima i zamenu postojećih svetiljki javne rasvete LED sijalicama, najznačajniji projekat je izgradnja gondole „Novak Đoković“.

Opština Vrnjačka Banja

Projekat gondole "Novak Đoković"

Ovu gondolu, dugačku oko sedam kilometara, od centra Banje preko Lipove do vrha Goča, sa razlikom u nadmorskoj visini od oko 780 metara, uz podršku Vlade Srbije partnerski će graditi firma porodice najboljeg svetskog tenisera i lokalna samouprava.

- Osim izgradnje pomenute gondole, planiran je i projekat „Rajska planina Goč“ koji podrazumeva izgradnju dokova na jezeru, velikog avantura parka, adrenalin parka, završetak sportskih terena koji su već započeti, kao i izgradnju letnje pozornice i nekoliko vidikovaca što će će sve zajedno doprineti poboljšanju turističkih potencijala ove planine – dodao je Đurović.

TO Vrnjačka Banja

 

A, ukoliko sve bude teklo prema plani i ne bude nekih nepredviđanih okolnosti, tunel iz Drugog svetskog rata ispod Crkvenog brda u centru Vrnjačke Banje, koji mnogi meštani nazivaju i „Lerov tunel“, tokom 2024. postaće nova kulturno-istorijska i turistička atrakcija.

TO Vrnjačka Banja

Ulaz u "Lerov tunel"

GONDOLA

BUUDUĆA gondola „Novak Đoković“ raspolagaće sa 112 kabina kapaciteta za 10 osoba. Vožnja u jednom pravcu trebalo bi da traje oko 20 minuta, a za sat vremena na ovaj način moći će da se preveze oko 1.500 ljudi. Predviđena brzina je šest metara u sekundi, a na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i izgradanja restorana i suvenirnice.

Opština Vrnjačka Banja

Projekat gondole "Novak Đoković"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)