OVAKO ĆE IZGLEDATI GLAVNA ULICA U BELOJ CRKVI: Na proleće kreće rekonstrukcija vredna 633 miliona

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

05. 01. 2024. u 15:10

DUGOOČEKIVANA rekonstrukcija glavne ulice 1. oktobra u Beloj Crkvi, koja će u potpunosti promeniti vizuelni identitet te južnobanatske varošice, konačno će početi da se realizuje u toku ove godine.

ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ГЛАВНА УЛИЦА У БЕЛОЈ ЦРКВИ: На пролеће креће реконструкција вредна 633 милиона

Foto: Opština Bela Crkva

Lokalna samouprava potpisala je ugovor sa izvođačem radova, koji će ući u posao čim vremenske prilike to budu dozvolile.

Prema ranijim najavama, najpre će biti izgrađeno postrojenje za sakupljanje atmosferskih voda, kao i preusmeravanje slivova na obodnu kanalsku mrežu. Time će konačno biti rešen 300 godina star problem slivanja svih opštinskih slivova kroz sredinu te 1.159 metara dugačke ulice.

Potom će uslediti izgradnja novog kolovoza, parking mesta, pešačkih staza, javne rasvete i uređenje zelenih javnih površina. Najniži delovi ulice biće podignuti do određene kote, a umesto kanala, koji se proteže sredinom puta, biće ostrva sa zelenilom.

Reč je, inače, o najkapitalnijem projektu u toj južnobanatskoj varošici u poslednjih desetak godina, koji kompletno finansira APV. Vredan je 633 miliona dinara – kao ceo godišnji budžet Bele Crkve.

Prema ocenama stručnjaka, Ulica Prvog oktobra jedna je od najčudnijih glavnih ulica u zemlji, jer se, između ostalog, parking mesta u njenom najširem delu nalaze nasred puta, dok je kolovoz uglavnom pod nagibom, nalik otvorenoj knjizi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)