ZA RAZVOJ ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA 8 MILIONA: Zrenjanin kao jedan od prioritetnih ciljeva postavio pomoć sugrađankama u razvoju biznisa (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 12. 2023. u 20:30

BESPOVARATNA sredstva za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina, dobilo je 55 preduzetnica u ukupnoj vrednosti 8,1 miliona, tri miliona dinara više, nego što je prvobitno bilo planirano.

ЗА РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА 8 МИЛИОНА: Зрењанин као један од приоритетних циљева поставио помоћ суграђанкама у развоју бизниса (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Protekle tri godine, kroz budžet grada Zrenjanina, opredeli smo ukupno 15 miliona dinara za podršku ženskom preduzetništvu, prve, tj. 2021. godine, imali smo 12 korisnica, a sada, dve godine kasnije, 55 uglavnom mladih preduzetnica, potpisalo je ugovore o dobijenim sredstvima - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Gradonačelnik Salapura je napomenuo da je podrška preduzetnicama jedan od prioritetnih ciljeva u planu razvoja grada do 2030. godine.

Foto: Grad Zrenjanin

- Deset godina sam preduzetnica, nije uvek bilo lako i jednostavno, a dobijena sredstva mi znače kao nova energija, uložiću ih u kupovinu nove opreme, koja će mi omogućiti proširenje proizvodnig asortimana -  istakla je Renata Đorđević Sabadoš, iz Zrenjanina, vlasnica kompanije koja se bavi keteringom, uz napomenu da je ubeđena da će dobijena sredstva puno značiti i svim drugim ženama, da hrabro nastave dalje, ali i onim koje još nisu konkurisale, preporučujući  da to obavezno učine naredne godine, jer su sredstva sve veća, konkursi primamljiviji i da je ove godine bilo lakše konkurisati u odnosu na prethodne dve godine.

   
Mlada preduzetnica, Tamara Stojanović iz Ečke, bavi se proizvodnjom torti i kolača, prvi put je konkurisala i dobila sredstva iz budžeta grada Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

- Mlada sam i nova u privatnom biznisu, moja firma funkcioniše od maja prošle godine, kada sam zvanično počela sa radom - kaže Tamara, ističući da će dobijeni novac uložiti u kupovinu dodatne neophodne opreme i da je uredno uradila biznis plan za godine koje dolaze.

Foto: Grad Zrenjanin

Preduzetnicama se prilikom svečanog čina potpisivanja ugovora o dobijenim sredstvima, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, obratio i Miroslav Đurić predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin.

- Uz čestitke i apel ostalim damama koje su već zakoračile ili nameravaju da pokrenu sopstveni biznis, podatak da u našem gradu ima oko četiri hiljade preduzetnika i oko šest hiljada zaposlenih u privatnom biznisu - naglasio je Đurić, uz poziv preduzetnicama da se udruže i na taj način još više osnaže.

Iskoristiti novu priliku


Uz zadovoljstvo što su dobile sredstva koja će im puno značiti u razvoju sopstvenog biznisa, mlade preduzetnice iz Zrenjanina i okolnih mesta, jedinstvene su u poruci ženama koje nisu prošle u ovom krugu, da obavezno apliciraju sledeće godine i da je to sjajna prilika za novu nadu i optimizam.

Foto: Grad Zrenjanin

Najviše 200 hiljada dinara


Za nabavku novih mašina ili repromaterijala, svaka žena, preduzetnica mogla je da konkuriše samo sa jednom prijavom, a najveći iznos dodeljenih sredstava je 200 hiljada dinara.


 

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)