JUGOVIĆEVO DOBIJA ŠKOLU: Položen kamen temeljac za novu obrazovnu ustanovu u novosadskom naselju

Lj.P.

12. 12. 2023. u 14:17

NASELjE Jugovićevo u Novom Sadu dobiće novu školu, a kamen temeljac položili su gradonačelnik Milan Đurić i Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje. Inače, u ovom naselju, državnim projektom izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti izgrađeno je 2.170 stanova.

ЈУГОВИЋЕВО ДОБИЈА ШКОЛУ: Положен камен темељац за нову образовну установу у новосадском насељу

FOTO: Pres služba GRada

Ovo naselje, prema Đurićevim rečima, iz godine u godinu postaje sve atraktivnije i ugodnije za život, i zato Grad misli na stanovnike Jugovićeva, a posebno na one koji će tu tek stasavati i odrastati.

- Za izgradnju škole iz budžeta Grada ulažemo milijardu dinara - kazao je Đurić. - Grad Novi Sad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak biti izdvojen u naredne dve godine. Nakon okončanja radova na objektu u Ulici Aleksandra Benjaka, što očekujemo da će biti za dve i po godine, ova škola imaće 16 učionica, salu za fizičko sa tribinom, biblioteku, kuhinju sa kantinom, i to za šest stotina osnovaca koji će uživati u novoj školi površine četiri hiljade kvadratnih metara.

Ulaganje u obrazovanje

GRAD Novi Sad je, prema rečima gradonačelnika, u budžetu za ovu godinu izdvojio sedam milijardi i trista miliona dinara za obrazovanje, dok je za narednu, 2024. godinu, projektovan budžet na osam milijardi i 274 miliona dinara.

Grad Novi Sad, kako je dodao gradonačelnik, ulaže u infrastrukturno opremanje na teritoriji MZ Jugovićevo, pa je tako u poslednjih 12 godina izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta.

- Uskoro sledi izgradnja četiri potpuno nove škole u Novom Sadu - na Jugovićevu, Satelitu, Adicama i Sajlovu - najavio je Đurić. - Takođe, završen je projekat za izgradnju škole na Adicama, a osnovna škola je planirana i u Ulici Dragana Lakovića na Sajlovu. U novoj budžetskoj 2024. godini, Grad će finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, kao i dogradnju Osnovne škole "Sonja Marinković" na Grbavici, gde će biti dograđeno šest novih učionica i proširena fiskulturna sala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)