RUMA FORSIRA DIJAGNOSTIKU: Opštinska donacija Domu zdravlja

S. KOSTIĆ

05. 12. 2023. u 05:00

LOKALNA samouprava, koja je u ovoj godini realizovala veoma značajne projekte - od saobraćajne infrastrukture, do rekonstrukcije obrazovanih i objekata namenjenih kulturi - nastavila je sa ulaganjima i u Dom zdravlja, da bi ga polako dovela do nivoa moderne medicinske ustanove.

РУМА ФОРСИРА ДИЈАГНОСТИКУ: Општинска донација Дому здравља

Foto S.K.

Opština je, zato, donirala novi, savremeni ultrazvučni aparat, za koji je iz kase u Rumi izdvojeno oko pet miliona dinara. Uređaj novije generacije, saznajemo, primarno će se koristiti za ginekološke preglede, pa svi očekuju da će zdravstvena zaštita žena biti podignuta na znatno viši nivo.

- Sami, i u saradnji sa višim nivoima vlasti, za naš Dom zdravlja dosad smo obezbedili novi rendgen aparat, sanitetsko vozilo, ultrazvuk za kardiloške preglede, mamograf... Započeli smo i renoviranje Dečjeg odeljenja, pa menjamo ne samo estetsku sliku ustanove, već unapređujemo i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga - istakla je, tokm nedavne posete DZ, predsednica Opštine u Rumi Aleksandra Ćirić Bošković.

Istovremeno, uz podsećanje da je ultrazvučna dijagnostika neškodljiva metoda, nezaobilazna u utvrđivanju oboljenja, trudnoće i praćenju rasta ploda, direktorka ovdašnjeg Doma zdravlja dr Jelena Stojanac Mračević kaže da se u njihovoj ustanovi, svakodnevno, obavi oko 20 pregleda ove vrste.

- Imamo edukovan, stručan i kvalitetan kadar, koji će i najnoviju opremu iskoristiti na najbolji mogući način, u korist naših pacijenata - zaključila je dr Stojanac Mračević i dodala da je stari, dotrajali ultrazvučni aparat u Dom zdravlja stigao još 2009.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini