GOSTI STIŽU I REKOM: Završena gradnja međunarodnog pristaništa na Savi kod Šapca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

30. 11. 2023. u 07:30

ZAVRŠENI su izgradnja i uređenje međunarodnog pristaništa na Savi, pa Šabac dobija svoje prve kapacitete za prihvat putnika iz inostranstva, ali i domaćih turističkih plovila.

ГОСТИ СТИЖУ И РЕКОМ: Завршена градња међународног пристаништа на Сави код Шапца

foto:V.Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, uveren da će završetak ovog posla biti od velikog značaja za lokalnu samoupravu, posebnu zahvalnost izražava Agenciji za upravljanje lukama, koja je Vladi Srbije prosledila inicijativu za proglašenje lučkog područja u Šapcu.

- Ova investicija, u koju je država investirala 555.000 evra, za naš grad će biti novi zamajac za unapređenje razvoja turizma i privrede, kao i gotovo svih drugih delatnosti. Jer, u planu su organizovanje turističkih tura i linijskog saobraćaja, s obzirom na to da smo upravo potencijale Save prepoznali kao šansu da se uključimo u ponudu Srbije. Cilj nam je da što više domaćih i inostranih gostiju, naravno i dolaskom rečnim putem, poseti Šabac.

Ali Međunarodno pristanište otvara i mogućnosti planiranja projekata koji se finansiraju iz fondova za razvoj priobalja reke Save.

- Mi smo već otpočeli realizaciju mnogobrojnih aktivnosti, pa već saniramo deponiju "Dudara" i pretvaramo taj prostor u sportsko-rekreativne površine i novu zelenu oazu grada. Rekonstruišemo i Savsku ulicu, gradimo igrališta za najmlađe, u priobalju formiramo parkove... I Šabac, dakle, izlazi na svoju reku - poručuje dr Aleksandar Pajić.

Pored auto-puta od Rume do Šapca, novog mosta preko reke Save i brze saobraćajnice do Loznice, kako je najavljeno, Međunarodno putničko pristanište - koje je deo projekta "Zaplovi Srbijom", čiji investitor je Agencija za upravljanje lukama - trebalo bi dodatno da unapredi razvoj turizma i privrede u ovom delu zemlje.

 
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!