“DANI SRETENA ADŽIĆA“: Šesti filmski festival

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 11. 2023. u 13:15

Na 6. Filmskom festivalu “Dani Sretena Adžića“ u organizaciji Doma učenika srednjih škola iz Jagodine bilo je 17 filmova i 20 domova učenika.

“ДАНИ СРЕТЕНА АЏИЋА“: Шести филмски фестивал

Foto:Z.Gligorijević

Osnovni cilj ovog filmskog festivala, koji je ove godine dobio međunarodni karakter, prema rečima vaspitačice u Domu učenika u Jagodini Jelene Maksimović, je popularizacija života u domovima učenika srednjih škola. Ove godine prvi put su učestvovali domovi učenika iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

-Došla su i deca koja su prvi put bila negde van Republike Srpske. Učenički standard u Srbiji je na višem nivou nego kod nas, pa smo došli da naučimo nešto. Nadamo se da ćemo sledeće godine konkurisati sa nekim filmom – rekao je direktor Doma učenika u Trebinju Miro Gredo.

Da je pokretanje jednog ovakvog festivala bio pun pogodak, najbolje pokazuje činjenica da je on svake godine sve posećeniji i da učestvuje sve više filmova. Direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković zadovoljan je što je njihova originalna ideja zaživela i što se svake godine sve više domova odaziva njihovom konkursu.

-Veoma je važno što ovaj festival kod učenika podstiče izražavanje njihovih umetničkih sklonosti. Pružamo punu podršku Domu učenika u Jagodini i festivalu. To je nešto što retko možemo videti u Srbiji. Jagodina je uvek dobar domaćin i vodi računa o mladim ljudima – rekao je načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)