LAKŠE DO DIJAGNOZE: Dom zdravlja u Rumi dobio novi mamograf (FOTO)

S. KOSTIĆ

23. 11. 2023. u 11:00

Dom zdravlja Ruma opremljen je novim mamografom za čiju nabavku je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio 15,5 miliona dinara, a njegovoj primopredaji prisustvovala je dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

ЛАКШЕ ДО ДИЈАГНОЗЕ: Дом здравља у Руми добио нови мамограф (ФОТО)

Foto Opština ruma

Nabavkom ovog aparata preventivni pregledi će biti unapređeni, što je veoma značajno jer će se anomalije i bolesti otkrivati blagovremeno, rekla je Aleksandra Ćirić Bošković, predsednica Opštine Ruma.

Doktorka Bojanić je napomenula i da Ruma već osam godina učestvuje kao jedini dom zdravlja u Srbiji u nacionalnom skriningu raka dojke. Ona je istakla da ovaj mamograf ima bolje reference od starog, jer je brži, delotvorniji, sa manjom dozom zračenja, ali i sa manje bolnim pritiskom.

- Mi smo već prošle godine počeli sa značajnim ulaganjima u Dom zdravlja. Krenuli smo prvo sa opremom, pa sa kupovinom saniteta, gde nam je takođe Pokrajinski sekretarijat pomogao, ali i mi sami smo prethodnih godina izdvojili preko 40 miliona dinara u opremanje Doma zdravlja - rekla je Ćirić Bošković, pa podsetila da je kupljen ultrazvučni aparat, oprema za hitnu službu, nove stolice i kompjuterska oprema za lekare.

- Ove godine smo krenuli sa rekonstrukcijom dečjeg odeljenja koje je bilo u vrlo lošem stanju. Do kraja godine očekujemo da ćemo imati jedan deo dečjeg odeljenja potpuno renoviran, a od naredne godine krećemo parcijalno u renoviranje čitave zgrade Doma zdravlja - izjavila je predsednica opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)